Uit- of Thuiswerken

Het nieuwe normaal
Uit- of thuiswerken zal een vast onderdeel blijven van de werksituatie van veel medewerkers. Medewerkers zullen nu beter kunnen bepalen of hun werkzaamheden beter uitgevoerd kunnen worden op kantoor of thuis. Het wordt echter wel belangrijk een goede balans te vinden tussen uit- en thuiswerken. Sociaal contact met o.a. collega’s is nodig om de batterij weer op te laden, en mentale uitputting bij teveel vanuit het thuiskantoor werken ligt op de loer. Tevens moeten wij niet onderschatten hoe belangrijk het praatje met collega’s bij de koffiemachine is. Dit is juist de plek waar heel veel kennisdeling plaats vindt en teamgevoel wordt versterkt.

Om thuis te kunnen werken zijn er wel twee voorwaarden:

  • Thuiswerken moet mogelijk zijn (eigen ruimte om gefocust te kunnen werken;)
  • Een medewerker moet een dienstverband hebben van minimaal 24 uur per week.

Een goed ingerichte thuis werkplek
Als thuiswerken onderdeel blijft van de werksituatie, dan is het wel belangrijk dat medewerkers de juiste tools hebben én weten hoe zij zo gezond en veilig mogelijk thuis kunnen werken.

Het is dan ook voor de werkgever altijd verplicht om de controleren of thuiswerkplekken op orde zijn. Als een medewerker minimaal 20% van zijn werkweek thuis werkt, dan is de werkgever tevens verplicht ervoor te zorgen dat een thuiswerkplek juist wordt ingericht. In beide gevallen is het verstandig om:

  • een professional mee te laten kijken via een videogesprek, zodat iedere medewerker van een praktisch advies wordt voorzien;
  • een thuiswerkbeleid op te stellen als dit er nog niet is.

De werkplekadviseurs van iL Office kunnen uw organisatie adviseren en ondersteunen bij het opstellen van een thuiswerkbeleid op maat, passend bij de organisatie en het type werkzaamheden van de medewerkers.

"iL Office doorbreekt bestaande denkkaders en onderzoekt alternatieven en ziet een uitdaging in het volgen van andere benaderingen."
Iwan de Leeuw
Oprichter iL Office

Corona-proof kantoor

Gepersonaliseerde brochure aanvragen

Ontvang een op maat brochure voor een corona-proof kantoor